« Kaczka Barbarie

  • Kaczka Barbarie

    Kaczka Barbarie

  • Kaczka Barbarie

    Kaczka Barbarie

  • Filet z Kaczki Barbarie

    Filet z Kaczki Barbarie

  • Noga z Kaczki Barbarie

    Noga z Kaczki Barbarie

  • Stek z Kaczki Barbarie

    Stek z Kaczki Barbarie

 

 

Kaczka Barbarie jest typem kaczki mięsnej, która charakteryzuje się mniejszym otłuszczeniem i lepszym umięśnieniem niż inne kaczki.

Smakuje wyśmienicie przyrządzona nie tylko w staropolskim stylu, ale też w wersjach kuchni świata.

W Polsce zdobywa coraz większą popularność - można ją piec, smażyć, gotować i dusić.

 

Czym różni się mięso KACZKI BARBARIE od mięsa kaczki Pekin?

Kaczka Barbarie:*

- niższy poziom tłuszczu,

- wyższa zawartość białka,

- niższa wartość energetyczna,

- wyższa zawartość witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A, E i większość witamin z grupy B,

- niższy poziom kwasów tłuszczowych nasyconych,

- wyższa zawartość żelaza i magnezu.

 

* na podstawie badań porównawczych przeprowadzonych przez Grupę Drosed