• Kaczka mrożona Barbarie
  • Kaczka mrożona Pekin
  • Noga z kaczki Barbarie mrożona
Produkt Opakowanie zbiorcze Ilość opakowań zbiorczych na palecie Waga sztuki Termin przydatości do spożycia
Kaczka mrożona 12-15 kg 44 kartony 1,5-2,7 kg 1 rok
Pierś z kaczki mrożona 12 kg 48 kartony - 1 rok
Noga z kaczki mrożona 12 kg 48 kartony - 1 rok
  • Tuszka z kaczki Pekin świeża luz
  • Tuszka z kaczki Pekin świeża tacka
  • Filet z piersi kaczej PEKIN b/kości, ze skórą świeży luz
  • Filet z piersi kaczej PEKIN b/kości, ze skórą świeży tacka
  • Noga kacza PEKIN świeża luz
  • Noga kacza PEKIN świeża tacka
  • Skrzydła kacze PEKIN świeże luz
  • Skrzydła kacze PEKIN świeże tacka
  • Porcje kacze PEKIN świeże luz
  • Tuszka z kaczki Barbarie świeża luz
  • Tuszka z kaczki Barbarie świeża TACKA
  • Filet z piersi kaczej Barbarie b/kości, ze skórą świeży luz
  • Filet z piersi kaczej Barbarie b/kości, ze skórą świeży Tacka
  • Noga kacza świeża luz
  • Noga kacza świeża Tacka
  • Skrzydła kacze świeże luz
  • Skrzydła kacze świeże Tacka
  • Porcje kacze świeże luz
  • Porcje kacze świeże Tacka
  • Serca kacze świeże Tacka
  • Żołądki kacze świeże Tacka
  • Wątroba kacza świeża Tacka

Kaczka

Kacze mięso to dobre źródło białka, fosforu, żelaza, potasu oraz witamin z grupy B. Zawiera jednak więcej tłuszczu niż mięso kurczaka i jest bardziej kaloryczne (100 g kaczego mięsa to 240 kcal). Dlatego np. tłuste kaczki należy podczas pieczenia obficie polewać wodą, aby po jej wyparowaniu upiekły się we własnym tłuszczu. Kaczka w kuchni daje wiele możliwości. Można ją piec, smażyć, gotować i dusić.

 

Po wskazaiu myszką zdjęcia pojawia się możliwość ściągnięcia w jakości "gazetkowej" (~5 × 5 cm 300 DPI).